beats by dre cheap

Saopštenje Manijaka povodom posljednjih dešavanja

Povodom informacija u raznim medijima o divljačkom ponašanju navijača Željezničara na utakmici Žepče-Željezničar, kao i o incidentima u povratku iz Žepča, jezgro navijača Želje izdaje saopštenje u kojem navodimo neke do sada neobjavljene informacije:

1.   Iako iz NK Žepče tvrde da su organizovali utakmicu kako su najbolje mogli, mi tvrdimo suprotno. Pred ulazom se stvorila gužva u kojoj je policija sa redarima tukla navijače Željezničara koji su imali uredno kupljene karte. Na tribinu za gostujuće navijače se moglo ući kroz jedan mali ulaz i stvorila se ogromna gužva.

2.   Nakon gola Žepča igrači tog kluba su došli ispred navijača Željezničara i provokativno slavili gol. To je iziritiralo navijače i jedan je utrčao u teren i napao golmana Žepča Nikolu Trogrlića. Ovaj potez osuđujemo jer je doveo do prekida utakmice. Treba reći da su nakon što su policija i redari savladali ovog navijača igrači Žepča prišli i počeli tući navijača Željezničara. Zahvaljujemo se igračima Željezničara koji su navijača zaštitili. U isto vrijeme na tribinu su ušli pripadnici specijalne policije iz Zenice i počeli tući navijače uz psovke. Navijači Željezničara su pružili otpor takvoj bespotrebnoj reakciji specijalne policije.

3.   Najoštrije osuđujemo i ograđujemo se od bacanja eksplozivne naprave u Zenici. Navijači Željezničara “Manijaci” nisu bacili bombu u Zenici nego je to učinio jedan neodgovorni pojedinac koji treba da snosi posljedice zbog tog čina. Ne želimo da nas bh. Javnost trpa u isti koš sa takvim individuama. Protestujemo zbog naslova u novinama koji su okrivili navijače Željezničara u cijelini zbog ovog čina.

Navijačka grupa „Manijaci“ svoj klub bodri već 20. godina. Obišli smo bivšu Jugoslaviju i Bosnu i Hercegovinu, a i dobar dio Evrope pružajući podršku našem klubu. Natpise u novinama da smo skupina huligana i divljaka smatramo sramnim i ponižavajućim. Mi smo grupa ljudi koja voli Željezničar i kojima nije žao ni vremena ni novca, kao ni grla ni dlanova za naš voljeni klub. Uz Želju ćemo biti i kad gubi i kad pobjeđuje, jer MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

preuzeto sa stranice www.themaniacs.org

SD Željezničar
http://sdzeljeznicar.blogger.ba
09/08/2007 19:08