SD Željezničar

DOBRODOŠLI NA BLOG O KLUBOVIMA IZ PORODICE "SPORTSKO DRUŠTVO ŽELJEZNIČAR"! I MRTVI ŽIVE ZA ŽELJU!

19.08.2007.

3. kolo Željezničar - Leotar 3-0

Napokon dođe vrijeme i da se odigra utakmica na Grbavici pred domaćom publikom. Na stadionu na jučerašnjoj utakmici bilo je prisutno 3000 gledalaca, mada sam ja očekivao 3 puta manje. Jug je bio prilično popunjen i već od prve minute krenulo se sa navijanjem koji nije prestajalo sve do kraja utakmice.

Leotar, koji je bio lider do ovog kola, na Grbavicu je došao da se brani. Prvih pola sata, igračima Leotara ta zamisao polazila je za rukom, međutim mogli su se braniti tačno 34. minute. Nakon greške odbrane Leotara, Jahić je postigao lijep gol. Leotar se još nije oproavio od šoka a gubio je 2-0. Sa lijeve strane Štilić je izveo slobodan udarac, a pojačanje Željezničara, Muamer Vugdalić, manirima iskusnog štopera loptu je glavoom zabio u gol Leotara u 37. minuti.

U drugom poluvremenu nastavila se ofanziva Željezničara, međutim mnogobrojne prilike su propuštene. Najbolju priliku imao je Sanel Jahić, međutim Jaha je promašio iz penala, tačnije golman Leotara mu je odbranio. Do kraja utakmice, Jahić se još jednom upisao u listu strijelaca i tako postavio konačan rezultat utakmice i iskupio se za priomašeni penal. Za ovaj gol asistirao mu je Joldić jednim dugim pasom.

Što se tiče igrača, većina ih je odradila svoj posao dobro. Ipak najslabija karika na utakmici bio je Edin Dudo kojeg je u drugom poluvremenu zamijenio Đorđe Kamber. Iznenađenje sezone je definitivno Omer Joldić koji se nevjerovatno trudi u odnosu na prošle sezone. Tu je i Bešlija koji je zaista priređivao pravo zadovoljstvo publici svoji driblinzima i bacanjem igrača Leotara na travu. Vugdalić je konačno došao do izražaja, čak je i gol postigao. Edis Mulalić standardno dobar, kapitenski, a nakon što su riješeni problemi dobio je priliku u ovoj utakmici. Milsim da bi Željo bio u skroz drugoj poziciji da je na prethodna dva gostovanja igrao Mulalić, a te 2 utakmice Željo je poražen minimalnim rezultatom. Sljedeća utakmica je protiv Zrinskog u Mostaru.